Påstått krypto Ponzi-ordning rettet mot spansktalende fryser brukerens midler

Forskere advarer om at den antatte ordningen kunne ha svindlet milliarder.

Teamet bak Arbistar, en crypto trading bot-utvikler, kunngjorde at det ville stenge et populært handelsverktøy kjent som Community Bot

I følge en pressemelding publisert av Arbicorp, selskapet som driver Arbistar, tillater plattformen for øyeblikket ikke innskudd. Alle midlene har blitt frosset, og forhindret brukerne i å ta ut pengene sine. Brukere har ikke en gang tilgang til krypto fra fond som handler med andre roboter.

Dette har ført til at det økonomiske rettsmedisinske firmaet, Tulip Research, har advart brukerne om at Arbicorp faktisk er en Ponzi-ordning på en milliard dollar – et krav de sier de har gjort “mange ganger”:

“Arbistar har brukt BTCPayServer det siste året ved å benytte seg av Bitcoin Era funksjonaliteten for å skjule pengesporet. Før implementeringen var det mulig å spore de forskjellige bevegelsene som selskapet gjorde med den innkommende kapitalen uten problemer. Ved å bruke heuristiske metoder kan forskjellige adresser knyttes til en enkelt organisasjon. ”

Ved å sjekke adressepoolen før BTCPayServer, og ta i betraktning at de har koblet de endelige adressene til de gamle, uttalte Tulip Research at de var i stand til å sjekke mengden Bitcoin ( BTC ) som kom inn på Airbistars kontoer

Cointelegraph Spanish rapporterte at “Community Bot” hadde betalt 28% overskudd i forhold til den faktiske fortjenesten i 46 uker. Dette har ifølge direktørene generert et “hull” i botens kontoer. Arbistar uttalte:

“På den tiden gjorde en feil i konfigurasjonen av fortjenesten tallet som ble oppnådd i markedene (utveksling) med Arbitration Bot (community bot) MÅTE NEDRE enn det som faktisk er detaljert på plattformen. Derfor har vi produsert høyere fortjeneste på plattformen i nesten ett år enn det som faktisk ble oppnådd i markedene. ”

I en video publisert på YouTube sa Arbistar-sjef Santi Fuentes at selskapet har til hensikt å returnere midlene til kundene via daglige innbetalinger fra 15. september.

Arbistar advarte imidlertid om at hvis brukere bestemmer seg for å ta rettslige skritt mot selskapet, vil de “blokkere midlene” i påvente av en rettslig beslutning.

Posted in Bitcoin