Robinhood Postpones UK Lancering ‘Indefinitely’, Global Expansion Plans ‘On Hold for Now’.

Om 11:00 BST (of 10:00 UTC) op 21 juli, kondigde Robinhood aan dat het helaas had besloten om zijn Britse lancering “voor onbepaalde tijd” uit te stellen.

Robinhood Markets, Inc. (“Robinhood”), een financiële dienstverlener die gevestigd is in Menlo Park, Californië, kondigde op 7 augustus 2019 aan dat zijn Britse dochteronderneming, Robinhood International, Ltd., een vergunning had ontvangen van de Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), om te werken als een makelaar in het Verenigd Koninkrijk.

De twee Amerikaanse dochtermaatschappijen van Robinhood zijn de beheerders van het Robinhood-platform, dat het mogelijk maakt om commissievrij te handelen/beleggen in aandelen, opties, ETF’s en Bitcoin Billionaire‘s vanaf een mobiel apparaat of een desktopcomputer. Momenteel is deze dienst alleen beschikbaar voor inwoners van de VS.

Op 4 januari 2019 meldde Techcrunch echter dat Robinhood “stiekem een nieuw kantoor in Londen rekruteerde, vooruitlopend op de plannen om het uiteindelijk in het Verenigd Koninkrijk te lanceren“.

We wisten niet wat de datum van de Britse lancering was of wat Britse klanten zouden kunnen doen op het moment van de lancering, maar iedereen ging ervan uit dat ze op zijn minst de Britse gebruiker in staat zouden stellen om Britse aandelen te kopen/verkopen zonder een commissie te betalen, vooral omdat de Britse handelsapplicatie Freetrade, die in 2018 werd gelanceerd en die ook FCA-gereguleerd is, al nul commissiehandel voor aandelen, obligaties, goud en ETF’s bood.

De digitale bank Revolut, die in 2015 werd opgericht, biedt momenteel ook commissievrije handel in aandelen aan, evenals de mogelijkheid om grondstoffen (edelmetalen) en crypto te verhandelen.

Robinhood had aangekondigd dat de persoon die verantwoordelijk zou zijn voor hun Britse activiteiten Wander Rutgers zou zijn, die is benoemd tot president van Robinhood International. In het verleden heeft Rutgers gewerkt bij Transferwise, waar hij “product-, compliance- en operatieteams leidde“.

Destijds had Rutgers dit te zeggen over zijn nieuwe functie:

“Vandaag is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Robinhood, en we zijn verheugd om de eerste belangrijke stap te zetten om ons investeringsplatform naar klanten in het Verenigd Koninkrijk te brengen.”

Nou, vandaag heeft iedereen in het Verenigd Koninkrijk die zijn/haar e-mailadres op de wachtlijst had gezet om een van de eerste gebruikers van Robinhood’s geplande platform voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk te worden, de volgende brief via e-mail ontvangen van het Robinhood UK Team:

“We zijn bedroefd om te delen dat we de moeilijke beslissing hebben genomen om onze UK lancering voor onbepaalde tijd uit te stellen. We sluiten onze wachtlijst en halen binnenkort onze website in Engeland uit de lucht.”

“De wereld is de afgelopen maanden veel veranderd en we passen ons aan. Op bedrijfsniveau zijn we gaan inzien dat onze inspanningen op dit moment het beste besteed kunnen worden aan het versterken van onze kernactiviteiten in de VS en het doen van verdere investeringen in onze basissystemen.”

“Sinds we onze intentie om in het Verenigd Koninkrijk te lanceren hebben aangekondigd, zijn we gevoed door uw enthousiasme voor Robinhood en vernederd door uw reactie. Het spijt ons dat we het product dat we u dit jaar hebben beloofd niet kunnen leveren.

“Hoewel onze wereldwijde uitbreidingsplannen voorlopig in de ijskast staan, zullen we doorgaan met ons werk om de financiën voor iedereen te democratiseren en we kijken uit naar de dag dat we deze missie naar het Verenigd Koninkrijk kunnen brengen.”

Posted in Bitcoin